duursaam-houten_goed-oud-worden-in-houten-1280x500

E-book ‘Goed oud worden in Houten’

‘Goed oud worden in Houten,’ dat is de titel van het eerste e-book van DuurSaam Houten. Vandaag verschijnen de eerste twee verhalen over de kracht van samenwerking. In ieder verhaal vertellen twee professionals vanuit verschillende organisaties – en soms ook domeinen – hoe zij samenwerken en wat de meerwaarde is voor ouderen.
 

Uiteindelijk groeit het e-book uit tot een bundeling van zeven verhalen. In het eerste verhaal komt een medewerker van Het Sociaal Loket en een oudere aan het woord. In het tweede verhaal gaat een huisarts in gesprek met een coördinator zorg van een eerstelijnsverblijf. Wat is nodig voor een  goede overdracht? En wat betekent dat voor de oudere?

 

Samenwerking rond de oudere

Ouderen blijven zo lang mogelijk thuis wonen en gaan na een opname zo snel mogelijk weer naar huis. Ook als zij zorg, behandeling of ondersteuning nodig hebben. Deze ouderen hebben vaak te maken met verschillende zorg- en hulpverleners. Zij vormen samen met mantelzorg en vrijwilligers het (zorg)netwerk rond de oudere. Het is belangrijk dat dit netwerk goed samenwerkt. Zeker op het moment dat een oudere niet meer goed voor zichzelf kan zorgen. In Houten werken organisaties uit zorg en welzijn samen in de zorg rond ouderen in het programma DuurSaam Houten. De ambitie? Goed oud worden in Houten. De kracht van het programma zit in de verbinding. Het netwerk is goed, de lijnen zijn kort. Zo kunnen zij gezamenlijk echt iets betekenen voor ouderen.


Kracht zit in verbinding

Binnen het programma DuurSaam Houten staat de behoefte van de oudere centraal. De kracht van het programma zit in de verbinding. Verbinding van partijen en samenhang in projecten. Het netwerk is goed, de lijnen zijn kort. Men weet wat de ander kan bieden en zo kunnen zij gezamenlijk echt iets betekenen voor ouderen.

 

Betrokken organisaties

DuurSaam Houten is een initiatief van Zorg in Houten in samenwerking met de Gemeente Houten en Sociaal Team Houten, Welzijnsorganisatie van Houten&co, Wijkverpleging Rivas, VVT-organisaties ZorgSpectrum, Warande én het St. Antonius Ziekenhuis.

 

Download hier het E-book!

Laatste nieuws

Houten in Balans

Valpreventie trainingen ‘Houten in balans’

5 maart 2024

Ook als u ouder wordt, wilt u zelfstandig de dagelijkse dingen kunnen blijven doen. Juist…

Lees verder

Jaarverslag 2020

22 september 2020

Het jaarverslag 2020 is nu beschikbaar. Met de oplevering van het Jaarverslag Zorg in Houten…

Lees verder
Spreekuur coronavirus houten

Één spreekuurlocatie bij hoesten en/of luchtwegklachten

26 maart 2020

De huisartsen in Houten hebben in verband met het coronavirus samen één spreekuurlocatie voor mensen…

Lees verder
ZiH-logo_wit_74x100

Zorg in Houten

Prins Bernhardweg 69
3991 DE Houten
Tel. 06 57445432 (bestuursbureau)
info@zorginhouten.nl

Onze missie

Zorg in Houten komt van samenwerking tot synergie en weet zo de beste eerstelijnszorg te bieden in de gemeente Houten.

Over ons

Zorg in Houten bestaat uit vijf Medisch Centra in Houten en Schalkwijk. In onze centra werken huisarts, apotheker, fysiotherapeut, psycholoog, diëtist en wijkverpleging nauw samen aan de beste zorg.