nah_niet_aangeboren_hersenletsel_1280x400

Niet Aangeboren Hersenletsel

Niet-Aangeboren-Hersenletsel (NAH) is schade aan de hersenen die in de loop van het leven ontstaat. U kunt daarbij denken aan een hersenbloeding of - infarct, traumatisch hersenletsel, een hersentumor, maar ook MS en ALS rekenen we hieronder.

 

Als gevolg van de schade in de hersenen kunnen er verschillende soorten klachten ontstaan, deze kunnen een grote impact hebben op uw leven en dat van uw naasten. Welke klachten ontstaan is onder andere afhankelijk van de ernst en de locatie van het letsel.

Om u te helpen om te gaan met deze klachten en de gevolgen van het hersenletsel is er in de gemeente Houten het eerstelijns NAH-netwerk opgezet. Het netwerk wil de zorg voor mensen met hersenletsel en hun naasten zo goed mogelijk organiseren.

Het netwerk is bedoeld voor alle mensen met NAH die een of meerdere klachten ervaren als gevolg daarvan. Het maakt niet uit of u al langere tijd klachten heeft, of dat u net ontslagen bent uit het ziekenhuis of revalidatiecentrum: de zorgverleners van het netwerk kijken graag samen met u welke behandelmogelijkheden er zijn.

Onze zorgverleners en NAH

Binnen het netwerk kunnen of zorgverleners bij diverse klachten ondersteunen.

Aanmelden of meer informatie?

De ervaring leert dat u nog veel vragen kunt hebben over uw aandoening en alle gevolgen hiervan. Vooral de onzichtbare gevolgen na een hersenletsel kunnen vragen oproepen.
Al deze vragen kunt u bespreken met de neurologieverpleegkundige. Daarnaast kan zij door uw klachten goed in kaart te brengen, een passende behandeling opstellen samen met andere leden van het NAH netwerk in Houten. De neurologieverpleegkundige kan u hiervoor doorverwijzen naar een van de zorgverleners in het netwerk, uw huisarts of medisch specialist.

Voor meer informatie of om u aan te melden voor behandeling kunt u contact opnemen met de gespecialiseerd verpleegkundige neurologie. Dit kan via email: neurologie@santepartners.nl t.a.v. Jacoline van Amerongen of telefonisch: 06 – 30 18 66 36.

Deelnemende organisaties

ZiH-logo_wit_74x100

Zorg in Houten

Prins Bernhardweg 69
3991 DE Houten
Tel. 06 57445432 (bestuursbureau)
info@zorginhouten.nl

Onze missie

Zorg in Houten komt van samenwerking tot synergie en weet zo de beste eerstelijnszorg te bieden in de gemeente Houten.

Over ons

Zorg in Houten bestaat uit vijf Medisch Centra in Houten en Schalkwijk. In onze centra werken huisarts, apotheker, fysiotherapeut, psycholoog, diëtist en wijkverpleging nauw samen aan de beste zorg.